Hoogtepunten Seizoen 2006 - 2007

3-05-2007 Kees en Dylan districtskampioen Acro Heren D

Door alle drukte van Koninginnedag was ik al haast vergeten iets te zeggen over de afgelopen districtskampioenschappen Acro in Nijeveen. Vorig jaar nog met 1 duo naar het district (voor het eerst voor onze club!). Dit jaar plaatsten twee groepen zich voor deze finale wedstrijd. Jorien en Aicha deden mee met Dames Paar C en Kees en Dylan in de Heren Paar D categorie. Net als bij het Rayon en Friese kampioenschappen waren er geen Herenkoppels op D niveau. Het zorgde voor het eerste Districtskampioenschap van onze club. Een beetje mazzel uiteraard, maar ja, wij konden er niets aan doen dat in heel het noorden geen herenkoppel meedoet op D-niveau. Zo moeilijk is dat nu ook weer niet ...

Helaas behaalden Kees en Dylan net te weinig punten om door te mogen stromen naar het NK. Wel vreemd want misschien waren daar ook wel geen herenkoppels D ...

De Dames draaiden niet zo'n goede wedstrijd als in Heerenveen op de Friese kampioenschappen. Een aantal onderdelen mislukten. Maar het was een hele leuke ervaring om eens op het district mee te mogen doen. Hopelijk lukt het volgend jaar weer ..

 

30-04-2007 Koninginnedag 2007

De selectie- spring en recreatiegroepen deden allemaal mee op het Hofplein tijdens de koninginnedag 2007

Leuke shows en prachtig mooi weer !!

Met uiteraard autospringen en de nieuwe Stuntspring Show met 3 Minitramps van ons SHOWTEAM

 

23-04-2007 Traing Heerenveen in de Mei vakantie

Op woensdagavond 2 Mei (18.30 - 20.30 uur) waren we in Heerenveen in de turnhal. De kosten konden weer laag blijven 3.50 p.p.)

Dit maal samen met FC Meppel Acrogym

21-04-2007 Friese Kampioenschappen NTS niveau 13 en 14

Demi en Sheena zorgden voor het volgende Friese succes. Na al een Fries Kampioenschap bij het springen, een Fries Kampioenschap bij de Acrogymwedstrijden, hadden we voor het eerst in onze historie ook een Fries Kampioen (zelfs twee !!) bij het dames turnen. Het niveau van de vereniging zit duidelijk in de lift. Vorig jaar wist geen enkel meisje door te stromen naar deze Friese finalewedstrijden. Dit jaar 4 meisjes met zelfs twee kampioenen!! Geweldig geturnd Demi en Sheena. De vereniging is super trots op jullie!

13-04-2007 Tijden Friese Kampioenschappen

14 April:

Acrogymwedstrijden te Surhuisterveen:

Blok 1: 8:45 - 9:20 uur (vertrek 7:45 uur Zuiderburen)

Toestellen: te Buitenpost

Frouke van 9:00 - 10:30 uur (vertrek 8:00 uur)

Elize van 13.00 - 14:30 uur (vertrek om 12:00 uur)

21 April:

13:00 -14:30 uur te IJlst (vertrek 12:00 uur bij de Kingmastate)

24-03-2007 FRIES KAMPIOEN JUNIOREN TAFEL !!De springwedstrijden C-niveau afgelopen zaterdag 24 Maart te Lemmer gingen goed. Met een heel leuk resultaat. Onze junioren waren de enigste ploeg die het aandurfde om tafel te springen in hun leeftijdsklasse. Dat betekende dat ze Fries Kampioen op dit onderdeel werden. Niet slecht meiden, jullie hadden voor deze wedstrijd nog nooit een tafel gezien .. hahah .... Wel verdiend, want jullie hebben goed gesprongen. Complimenten aan zowel Nadine en Irene die ondanks blessures de ploeg niet in de steek lieten en zorgden dat de ploeg compleet bleef.
De andere onderdelen geen prijzen, maar zowel de dames als de meisjes hebben heel goed hun best gedaan, en we zijn trots op dat wat ze hebben laten zien. Volgend seizoen beter ..


 

10-03-2007 Acro C wedstrijden te Heerenveen - resultaat 5de plaats

Voor het eerst deed de Flying Lions mee met de acro C wedstrijden. Deze werden gehouden in de nieuwe turnhal in Heerenveen. Spannend voor onze deelneemsters Aicha en Jorien, die twee oefeningen moesten laten zien. Een balans-oefening met vooral statische elementen en een tempo-oefening. Deze laatste oefening bestond uit werp- en vangonderdelen. Omdat Aicha maar liefst 3maal een salto geworpen werd, die ze nog nooit alleen op een wedstrijdvloer hadden gedaan was het extra spannend.
De oefeningen gingen op een paar kleine foutjes na gelukkig goed. In het veld waren ze nog een maatje te klein voor de acro kunstenaars uit het zuiden van Friesland. Als enige vertegenwoordiger van Rayon Noord (Friesland) werden de dames 5e. De oefening zag er prima uit Jorien en Aicha ! De eerste stap richting een hoger niveau is gezet .... Hopelijk kunnen we volgend seizoen met meer teams naar de C.

Wedstrijd 10 Maart Acro D en E in Harkema


Eindelijk het programma van de Acro D en E binnen. We moeten weer vroeg beginnen... gaap. Het programma:

Blok 1: Astrid en Elles - Sen. D - 8.25 uur
Blok 2: Elize en Noah - Sen E - 9.00 uur
Blok 3: Ingrid en Frouke - Sen D - 9.35 uur
Blok 4: Jenny en Wendy - Sen D - 10.10 uur
Blok 5: Tamara, Lisa en Laura - Sen E - 10.45 uur
Blok 6: Nienke, Yannita en Helena - Sen E - 11:25 uur

Blok 8: Irene en Jen-ai - Jun E - 13:05 uur
Blok 9: Kees en Dylan - Sen D - 13:40 uur
Blok 9: Nadine en Thessa - Pup D - 13:40 uur

De tijden zijn de begin-tijden van jullie blok. Zorg ervoor dat je minimaal een uur voor de wedstrijd erbent (behalve Astrid en Elles) ivm uitlopen van de wedstrijd en voldoende inturntijd. Je mag op eigen gelegenheid naar deze wedstrijd toe. Wij vertrekken om 7:15 uur vanaf de Kingma, dus iedereen die alles wil zien kan dan mee.

Sporthal in Harkema (dichtbij Surhuisterveen - zo'n half uurtje rijden).

Wedstrijd 3 Maart in Stiens niveau 14-15

Sarah, Demi en Sheena, jullie wedstrijd begint om 14:20 u - en duurt tot 15:45 uur. Nappie gaat mee voor de begeleiding. I.v.m. deze wedstrijd en de acro wedstrijd vervalt de ochtendtraining van zaterdag 10 maart. Veel succes meiden !!

Friese KampioenschappenZowel Elize als Frouke hebben zich geplaatst via de twee voorwedstrijden voor de Friese Kampioenschappen. Super meiden !! Heel goed gedaan (Vorig jaar haalde nog niemand de Friese kampioenschappen met turnen). Binnenkort hoor je de tijden, datum en plaats van deze nieuwe wedstrijd.

Mededelingen: ...

Herfst: Flessenactie. (Tussenstand meer dan 175 euro) Om geld in te zamelen om een eigen verenigingsvlag aan te schaffen, gaan we in de herfstvakantie lege flessen verzamelen. De statiegeld van deze flessen komt in het potje voor de aanschaf van onze nieuwe vlag. Dus heb je een paar lege (statiegeld)flessen over lever ze dan bij ons in, of geef ze mee aan onze meisjes.

De actie verloopt voorspoedig en zal duren tot aan de kerstvakantie. Help de club mee om het doel: 250 euro te halen !!

Koninginnedag met de Flying Lions ...

klik op de foto om naar www.groetenuitleeuwarden.nl te gaan

Resultaat Toestelwedstrijd Rayon NW niveau 15,16 en 17 11 November te Oosterend

De wedstrijden gingen heel erg goed voor onze vereniging. 9 Meisjes mee ... en 5 op het podium !!

Daphne Wiggers: derde prijs
Helena Steerenberg: derde prijs
Kirsten Westerhuis: eerste prijs
Marte Koning: derde prijs
Kyara Krans: eerste prijs

Binnenkort de cijfers onder "uitslagen"

Een goede start van het toestelseizoen !! Gefeliciteerd meiden ... toppie!

Resultaat Springwedstrijden 4 November te Makkum

Junioren E : derde prijs Minitramp
Junioren E: derde prijs LangematDe cijfers staan bij het blad Uitslagen.

Belangrijkste resulaten afgelopen seizoen 2005-2006:

Belangrijkste resulaten afgelopen seizoen: District kampioenschappen Acrogym D en E:
Nadine en Thessa (via 4de plaats op de Friese kampioenschappen geplaatst voor deze wedstrijd) behaalden hier een verdienstelijk 7de plek. Een nieuw record voor de vereniging, nog nooit heeft iemand van ons zo'n klassering gehaald. Toppie meiden !!

Friese Kampioenschappen C in Heerenveen:
Brons (Minitramp Meisjes) en Zilver (Dames op het paardspringen)

FLying Lions Cup 2006:
Wisselbekers mooi verdeeld tussen de deelnemende verenigingen Wez Warber Stiens 2 stuks (instap en jeugd), OBQ (junioren), Flying Lions(Junioren) en VenK (Dames en Heren)
Wedstrijd was lekker vlot en zeer geslaagd.

Rayon Springwedstrijden in Creil 13 Mei:
4 x podium - 4 Bronzen bekers erbij voor de vereniging ! Gefeliciteerd meisjes

Ons nieuwe selectiie pakje

mpio