Nieuwsberichten 2008-2009

 

Programma OLW 2009

Aanstaande zaterdag 27 juni worden onze jaarlijkse onderlinge wedstrijden gehouden in de gymlocatie van Zuiderburen, de SUAMAR (naast OBS De Wynwizer). Het programma ziet er als volgt uit:

 

Programma:  
10.00 - 11.00 uur Selectie A keuze oefenstof
11.00 - 12.30 uur Selectie B en C oefenstof
12.30 - 13.00 uur Pauze
13.00 - 14.00 uur MT Springen
14.00 - 15.00 uur Recr. meisjes en jongens alle leeftijden
15.00 - 15.15 uur Demo Springgroep
  Aansluitend prijsuitreiking

De tijden zijn bij benadering. Zorg dat je op tijd bent, zodat we steeds op tijd kunnen starten met de wedstrijd. Veel succes op de wedstrijden!!

 

Verplaatste training zaterdag (eenmalig)

Aanstaande zaterdag 6 juni word er geen training gegeven in Camminghaburen, maar in Wedsteinde, en wel in de zaal: VSO School (De Trilker) in de Corellistraat. Er staan op deze plaats twee gymzalen naast elkaar. Je moet de gymlocatie met de ingang aan de Corellistraat hebben en niet die met de ingang naar de Telemanstraat. De tijden zijn gelijk aan die van de zaterdag.

Toch Koninginnedag ... niet in Leeuwarden maar in Bolsward ...

We hadden ons niet opgegeven om demo's te geven op Koninginnedag in Leeuwarden. Omdat we de onkosten voor dit evenement in het potje voor de tumblingbaan wilden zetten, hadden we besloten dit jaar over te slaan. Tot onze grote verassing werden we van de week uitgenodigd door de gemeente Bolsward, om met onze oranje kleuren het centrum van Bolsward (tegenover het gemeentehuis) te versieren en demonstraties te verzorgen. Ondanks dat een groot aantal (met name oudere) leden al andere plannen hebben gemaakt voor deze dag, gaan we toch met een klein groepje enthousiaste keurleden in Bolsward wat verschillende dingen laten zien. Uiteraard zal het van het weer afhankelijk zijn. Over materialen hoeven we ons geen zorgen te maken, want die nemen we zelf mee. Iedereen die mee gaat doen, veel plezier ... Als het een succes word, kan het wezen dat we volgend jaar het nog eens over gaan doen en dan met volle sterkte ... Start 10.30 uur

We hebben een leuke dag gehad in Bolsward. Doordat alles op korte termijn geregeld moest worden, konden een groot aantal van onze turners en turnsters niet aanwezig zijn in Bolsward. Met de meisjes en jongen die wel wilden springen hebben we al onze kunsten laten zien op een prachtige locatie naast het prachtige gemeentehuis van Bolsward. Een mooie plek om foto's te schieten (zie foto-album). Mayte en Sheili, die in Bolsward wonen zorgden nog voor een leuke actie. Je mocht met de pet rond en dat hebben ze gedaan! Uiteindelijk leverde dit maar liefst 76 euro op voor het potje voor de tumblingbaan. Een geslaagde dag dus voor de Flying Lions. De tumblingbaan weer een stapje dichterbij.

Dat Koinginnedag ook mindere kanten kan hebben merkten we bij terugkeer in Leeuwarden. Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun familieleden en nabestaanden in Apeldoorn.

 

Selectie Westeinde wordt gesplitst

We zijn alweer een tijdje aan de gang met de selectiegroep op de donderdagavond in Westeinde. Het ging zelfs zo goed dat we een tijdlang geen nieuwe selectiemeisjes konden toelaten tot de selectie omdat hij gewoon te vol zat. Daarom hebben we besloten om na de meivakantie deze selectie op te gaan splitsen in twee groepen. De instroom selectiegroep zal gewoon anderhalf uur blijven trainen. De tweede selectie zal er direct achteraan komen en twee uur gaan trainen. De meisjes van het springuurtje zullen worden verdeeld over de selectiegroepen, want dit uur zal voorlopig verdwijnen. Uiteraard zal het springen ook in de selectiegroepen de nodige aandacht krijgen. We hopen dat we hiermee meer tegemoet kunnen komen aan de behoefte van de meisjes in Westeinde en hopen er een extra impuls mee te geven, zodat de meisjes op een hoger niveau kunnen komen.

 

Kyara toch geplaatst voor de FK (nivo 12)

Doordat de nr 2 van het Rayon, die zich had geplaatst voor de FK met een verkeerde leeftijd meedeed, mag de nr 3 (Kyara) toch meedoen met de FK, die op 9 Mei in Bergum zal worden gehouden. Ze zal daar samen heen gaan met Serina, die zich al eerder heeft geplaatst.

 

Frouke 10de op de FK (nivo 9)

Onze Frouke mocht afgelopen zaterdag in Koudem toch meedoen mee de FK. Ze was in de voorwedstrijden 4de geworden, net 0.15 punt tekort om mee te mogen doen aan de FK. Dat dit toch mogelijk was, kwam door de afzegging van Rayon Kampioen Iris (GVL). Wij willen GVL bedanken voor het tijdig doorgeven van het niet meedoen van Iris, zodat Frouke zich nog goed kon voorbereiden.

Frouke startte met de brug. Bij het inturnen ging het nog niet zo goed. De bovenlegger van de brug was nogal glad. Met name de salto af gaf wat problemen. Op de lage legger verliep de combinatie buikdraai voorover ophurken niet vlekkeloos. Jammer genoeg een tussenzwaai. De bovenligger verliep prima. Bij de afsprong een kleine fout bij de landing, maar daar waren we al heel blij gezien het inturnen.

Het tweede toestel: balk. Ook deze oefening ging niet zo lekker als bij de laatste voorwedstrijd. Met een val en wat evenwichts verstoringen lukte het niet hier een heel goed cijfer te halen. De extra controle op de tijd van de balkoefeningen zorgde voor veel extra stress bij veel turnsters. Jammer dat iedere wedstrijd zo verschilt qua regelhandhaving. Blijkbaar heeft een organiserende vereniging daar veel invloed op, wat eigenlijk niet zou moeten kunnen.

De vrije oefening was de beste oefening van Frouke dit seizoen. Het cijfer viel ons echter wat tegen. Als laatste het minst favourite onderdeel van Frouke, de Pegasus. Ze wist een redelijke sprong neer te zetten wat haar uiteindelijk op een 10de plaats liet eindigen in het klassement. Hoogste van ons Rayon (door een aantal missers van de andere deelnemers uit ons Rayon). Goed gedaan Frouke, je hebt flink je best gedaan en over je 10de plek mogen we alleen maar heel tevreden zijn.

 

Mayte 10de op de FK (nivo 14)

Zaterdag 18 april nam Mayte voor het eerst in haar leven deel aan een echt Fries Kampioenschap. De wedstrijd werd gehouden in de mooie sporthal van het Revalidatiecentrum in Beetsterzwaag. Mayte begon goed aan de wedstrijd met een mooie zweefrol bij de sprong. Hierna volgde de brug. Omdat de valmat veel dunner was dan normaal werden er extra matjes op de valmat gelegd. Verwarrend voor de turnsters. Mayte maakte daardoor de fout door niet om te springen na de landing van de hoge legger, maar omdraaien en om vervolgens op de matjes te gaan staan. Heel logisch, alleen betreft het een onderdeel van de brug-oefening, dus flinke aftrek. Jammer. Ook de balk ging niet helemaal lekker. Tenslotte herstelde ze zich met een prima langemat oefening, waar eigenlijk niets aan te verbeteren viel. Uiteindelijk reikten de oefeningen slechts tot een plaats in de staart van het klassement. Maar 10de van Friesland is toch al een hele prestatie! Gefeliciteerd Mayte, goed gedaan!!!

Er was nog een klein succesje deze dag. Marle die samen met Mayte op de zaterdagochtend traint, kwam voor haar club (Wez Warber) uit en wist met goed turnen keurig een plekje op het podium te bereiken. Ook zij turnde haar eerste FK. Des te knapper dat ze net achter de Fries Kampioen als tweede wist te eindigen.

 

Opbrengst Poiesz actie

De sponsor muntactie van de Poiesz is afgelopen. Iedereen die mee geholpen heeft om muntjes in onze koker te doen, willen wij daarvoor heel erg bedanken. Op het eindfeest van de Poiesz werden de prijzen uitgereikt. Dat wij niet bij de eerste 10 verenigingen zouden eindigen was ons al duidelijk. Des te groter was de verassing toen we de cheque in ontvangst mochten nemen. Door deze actie kunnen we 901 Euro in het potje stoppen voor de tumblingbaan. Poiesz bedankt dat wij mee mochten doen ! Het geld zal goed besteed worden.

 

Nieuwe locatie voor de Flying Lions

Onze gymlocatie in het Noorden van de stad, de Krijn van de Helm, waar ik al heel veel jaren heb staan lesgeven, word afgestoten. De uren op de zaterdagavond moeten op een andere plaats worden gegeven. De gemeente heeft bovenop het multifunctioneel centrum een nieuwe sportaccomodatie gebouwd, waar wij als een van de eerste verenigingen gebruik van mogen maken. Een topzaaltje met (deels) splinternieuwe materialen. Een zaal die niet geschikt is voor turnen of gymnastiekgroepen omdat nogal wat gymtoestellen ontbreken. Maar wel heel geschikt als spring en acro locatie. We betrekken nu in alle wijken een goede zaal met voldoende mogelijkheden om onze doelen te verwezenlijken.

Uiteraard zullen proberen in onze locatie in samenspraak met de BV Sport en de gemeente proberen een ideale trainingsplek te verwezenlijken. Om een indruk te krijgen van de "nieuwe krijn", hier een leuk filmpje van onze eerste training ...

De nieuwe Krijn

 

Flessenactie

De flessenactie loopt goed. Iedere les weer komen er kinderen die een tas vol lege flessen bij ons inleveren. Heel fijn jongens en meisjes dat jullie mee willen helpen een stapje dichterbij een tumblingbaan te komen. Met z'n allen moet het lukken om dit voor mekaar te krijgen. De flessenactie is inmiddels de 100 euro gepasseerd !! We kunnen alleen maar zeggen, blijf er mee doorgaan !!

 

Binnen en buiten de stad

Met veel plezier zien we dat de laatste tijd het aantal leden dat niet in Leeuwarden woonachtig is meer en meer toeneemt. Een echte verklaring hebben we daar niet voor, maar het is wel heel leuk om dat te kunnen constateren. Inmiddels hebben we al leden op les uit Bergum, Giekerk, Dronrijp, Stiens, Parga (vlakbij Bolsward), Boxum en sinds kort is er ook al belangstelling vanuit Deinum.

 

Flying Lions opnieuw succesvol

Tijdens de NTS toestelwedstrijden niveau 7-13, die afgelopen zaterdag gehouden werden in de sporthal van Franeker hebben onze meisjes hun van hun beste kant laten zien. In totaal 16 meisjes en dames draaiden hun wedstrijdoefeningen op balk, brug, langemat (vloer) en sprong. Veel verenigingen hadden last van het uitvallen van turnsters door de griep. Bij ons was gelukkig niemand ziek en werd er volop meegedaan voor de prijzen.

In de eerste wedstrijd kwamen Mariska en Laura aan de start bij nivo 10. Laura had een beetje een pech wedstrijd. Die dingen die normaal in de zaal wel gewoon lukken (zoals uitzwaai salto van de brug) lukt nu even niet. Wat uiteindelijk leidde tot een matige eindklassering. Jammer, maar Laura er komt een tweede kans ... Mariska darentegen draaide een goede wedstrijd. Ze turnde voor het eerst in dit niveau mee. Een mooie salto van de balk tot stand, en de uitzwaai salto lukte ook!!.Goed gedaan Mariska!!

In dezelfde wedstrijd kwamen twee meisjes uit Westeinde aan de start in niveau 13. Marinthe draaide niet helemaal een lekkere wedstrijd (borstwaarts om op brug ging nog niet goed), maar wist uiteindelijk toch een derde plaats te behalen. Bij Serina ging het daarentegen eigenlijk veel beter dan verwacht. De brug ging prima (ook de buikdraai lukte!) en met weinig fouten op de andere toestellen belandde ze tenslotte voor haar zelf heel verassend op een eerste plaats. Serina had vooraf helemaal geen zin in de wedstrijd, maar na afloop had ze wel al zin in de volgende wedstrijd. Goede gedaan Marinthe en Serina. Hopelijk lukt het op de tweede wedstrijd dit te herhalen.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan onze dames Ingrid, Irene (niveau 10) en Eva (niveau 13). Ingrid en Irene deden beide goed hun best. Irene liet ons flink schrikken bij de brug door een hele lage salto (schoot te vroeg los). Ook Ingrid maakte een foutje op de brug waar ze met haar turnleertjes bij het ophurken uitgleed. Jammer. Het bleek lastig om op de rest van de toestellen de schade in te halen. Eva daarentegen had meer geluk. Door geen grote fouten te maken belandde ze uiteindelijk op een derde plaats in haar categorie.

Bij wedstrijd 3 was de temperatuur van de sporthal nog steeds te koud. Jammer, want voor de rest was de wedstrijd uitstekend door Marjan Brouwer georganiseerd, nadat diverse besturen zich voor deze wedstrijd hadden teruggetrokken. Bedankt Marjan voor je inzet, zodat onze meisjes mee konden doen met deze wedstrijd. Bij de jeugd deed ditmaal een groepje van 4 meisjes van ons mee: Sarah, Demi, Jen-ai en Elles (allemaal niveau 11) en Maud (niveau 12). Jen-ai turnde een verassend goede wedstrijd. Alles wat normaal in de zaal er niet zo goed uitzag of mislukte lukte nu wonder boven wonder wel. Ze werd daarmee de beste van haar groepje en mocht een derde prijs in ontvangst nemen. Demi en Elles turnden een goede wedstrijd voor hun doen, alleen was dit nog niet voldoende om op het podium te komen. Sarah voor het eerst in niveau 11, deed het bijzonder goed. Vooraf was ze al getipt door ons als beste van de Flying Lions, maar ze belandde uiteindelijk toch vlak achter Jen-ai op een verdienstelijke 4de plaats. Een goed begin van niveau 11 Sarah, nu nog een wat stabielere balk ... Maud, voor het eerst in de Flying Lions kleuren, deed het goed. De brug waar ze het meeste tegen opzag ging goed. Met een keurige spanning op zowel balk als vloer mag je heel tevreden zijn met je wedstrijd.

Frouke deed in dezelfde wedstrijd mee in niveau 9. Een groep waar veel meisjes aan meededen. Ook Frouke turnde weer een niveau hoger als vorig jaar. Jammer genoeg liet ze wat punten liggen op de brug (twee keer een stop) en sprongen we met Minitramp. Daardoor kwam ze tekort voor het podium, maar de achterstand in punten (met de derde plaats) was minimaal. Uiteindelijk werd ze 6de en in dat veld is dat een goede prestatie. Een leuk uitgangspunt voor de tweede voorwedstrijd.

In de laatste wedstrijd kwamen onze jongste turnsters aan de start. Kyara in niveau 12 en Gerlena en Ilse in niveau 11. Zowel Gerlena als Ilse draaiden nog niet helemaal lekker. Voor het eerst in dit niveau (vorig jaar nog niveau 13/14) was nog niet eenvoudig. Gerlena haalde sommige oefeningen nog een beetje door elkaar en bij Ilse haperde het ook nog wel eens. Geeft niet meisjes want de overslagen op de vloer en van de balk gingen al heel goed. En ook lukte bij beide het opspreiden op de brug. Lekker doortrainen en wie weet gaat het de volgende wedstrijd beter.

Kyara's wedstrijd ging haast hetzelfde als die van vorig jaar (niveau 13). Bij sprong, brug en vloer goed. Stabiliteit op de balk is nog steeds moeilijk voor je. Jammer van de zweefstand. Maar het blijft heel leuk om te zien wat jij op jou leeftijd al kan. En dan ook nog een prijs verdienen is natuurlijk helemaal leuk. Met een supergoede sprong (9.50) kreeg ze uiteindelijk een tweede prijs.

Na een lange dag met in totaal 6 prijzen (1 op de 3 meisjes een prijs !) kunnen we terugkijken op een geslaagde dag. Het zegt nog niets over de tweede wedstrijd, want dan beginnen alle meisjes gewoon weer op nul. Tijd om uit te rusten hebben we dus niet. We gaan gewoon nog lekker even door en wie weet hebben sommige van onze turnsters alvast een bodem neergelegd voor een deelname aan het Fries Kampioenschap ...

Prijswinnaars nog even op een rij:

 

Marinthe Vergonet 3de prijs   Jen-ai Krans 3de prijs
Serina Boersma 1ste prijs   Sarah Bergsma 4de prijs
Eva de Vries 3de prijs   Kyara Krans 2de prijs
         

 

Poiesz actie - allemaal meedoen !!

We zijn ingeloot om mee te mogen doen met de jeugdsponsor actie van de supermarkt POIESZ - het nieuwe filiaal in Westeinde. De bedoeling is om tijdens de actieweken zoveel mogelijk muntjes te verzamelen in onze koker die bij de supermarkt staat. Mochten er leden of andere mensen die niet direct bij de POIESZ in Westeinde komen toch ons willen steunen, dan kan dat door de munten op de les aan Jenny te geven. Die kan ze dan in de koker gooien.

Het doel van de sponsor actie: Geld inzamelen om op termijn een opblaasbare tumblingbaan aan te schaffen.

Een enorme grote uitgave voor een kleine club. Deze actie zal een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van dit doel. Uiteindelijk hebben we ruim 8500 Euro nodig om dit doel te verwezenlijken. Dus steun onze club en doe mee met de actie!!

Om onze actie in Westeinde te ondersteunen gaan we op 14 februari en op 14 maart gymdemonstratie geven naast de supermarkt in de passage van het winkelcentrum. Binnenkort volgen er meer details ...

De flessenactie die in december gestart is die ook geld moet opleveren voor de tumblingbaan loopt inmiddels vlot. Regelmatig worden er in de zaal tassen vol met lege flessen ingeleverd. Super !! Ga daar vooral mee door. De actie loopt tot eind januari.

De actie van de Poiesz gaat vanaf 1 februari van start en zal 8 weken duren.

Extra sponsors gezocht:

Uiteraard zijn andere sponsors van harte welkom om ons bij de aanschaf van dit toestel te helpen. Ook zijn er mogelijkheden om in ruil voor sponsorgelden op verschillende manieren reclame te maken voor uw bedrijf.

Vrijwilligers gezocht:

Om actief naar sponsors te zoeken zijn we binnen de club op zoek naar ouders die mee willen helpen actie te ontwikkelen om geld in te zamelen voor de tumblingbaan. Hoe meer ideeen hoe beter het is. Neem voor dit alles contact op met Kees Krans tel 058-2151781.

De recreactie in de schijnwerpers ... Westeinde groep 3

6 December - Springwedstrijden - Tweede prijs op Tafel

Onze meisjes hebben mee gedaan met de Friese Kampioenschappen Springen op nivo C. De wedstrijd werd in Franeker gehouden. Onze jeugd sprong mee op Kast plank, Pegasus Minitramp en Minitramp. Met name Pegasus was verassend, want dit hoorden we pas een week voor de wedstijd toen het programma over de vloer kwam. Met name verassend want nakijken op de site van de KNGU leverde alleen een concept springregelement op. Niet eens dus een officeel springregelement. Vreemd dat er al wedstrijden worden georganiseerd terwijl de regelementen slechts een concept zijn en dus niet definitief!! Waarom ??? Wararom niet wachten op een definitief regelement of moet Friesland altijd voorloper zijn omdat een aantal Friese Clubs landelijk meedoen? Ook verassend omdat we 6 weken vooraf ons hadden opgegeven voor minitramp kast en niet voor iets anders. Toch waren we ingedeeld bij pegasus en was ons dit niet doorgegeven. Dus 6 weken trainen op kast minitramp terwijl ander clubs trainden voor pegasus (toch een heel ander toestel). Verassend omdat nakijken in het nieuwe regelement geen verplichte sprongen voor pegasus voor jeugd opleverde. We werden verwezen naar het oude regelement waar ook geen verplichte sprongen voor Pegasus in stonden. Allemaal heel onduidelijk dus. Ik denk dat de werkgroep springen eens serieus moet nadenken hoe ze nieuwe regelementen onder de verenigingen moet introduceren. Want alleen de insiders weten precies wat er allemaal verandert. Jammer.

De meisjes hebben ondanks dat goed gesprongen. Nog niet moeilijk genoeg uiteraard, maar dat komt vanzelf wel goed. Er werden weinig grote fouten gemaakt, zowel op de pegasus als op kast plank. Het kan allemaal wat netter. Maar uiteraard trainen we daar voortdurend op. De sprongen waren al moeilijker als vorig jaar, dus jullie hebben een flinke stap gemaakt

.

Commotie was er bij de jury over een sprong die we tot nog toe op alle voorgaande C springwedstrijden hebben gesprongen. Volgens de jury kwam de losse rol niet voor in de "voorvbeeld" lijst van het C regelement, waar we volgens de jury niet van af mochten wijken. Al jaren heeft het C regelement een voorbeeld lijst en geen verplichte lijst sprongen zoals bij A en B. Dus volgens mij klopt de bewering van de jury niet. Op dat momemt kon ik dat moeilijk nakijken. Ik vind het wel vreemd dat ik jaren met deze sprong heb meegedaan zonder dat een jury er commentaar op had. Iets om uit te zoeken lijkt me.

De damesploeg is uitgedund. Dus tijd voor verjonging. Dat ook hier nog niet het oude niveau gehaald werd is wel logisch. Gelukkig maar achteraf want anders hadden we met tafel misschien Be Quick nog verslagen en hadden we volgend seizoen al B nivo moeten doen. Maar onze nieuwe dames sprongen prima.Voor het eerst een echte springtafel zien en daar dan een salto over te moeten springen. Dat was wel even slikken, maar gelukkig lukte het iedereen ! Netjes. Tot slot was er toch nog een podiumplaats. Verdiend achter de dames van Be Quick aan mochten wij als tweede plaats nemen op het podium. Be Quick goed gesprongen hoor! Met uiteindelijk een 5de plaats op de Minitramp mochten onze dames terugkijken op een geslaagde FK.

13 December - Nivo 15,16 en 17 te Easterein - Prijzen voor Jaimy, Robyn en Elsemieke

Op 13 december vertrokken we met in totaal 7 turnsters naar de sporthal De Greidhoek in Easterein om mee te doen aan de Rayon wedstrijden nivo 15,16 en 17. Voor veel de eerste ervaring met een wedstrijd buiten de club. In de eerste groep kwamen Hannah en Jennifer in aktie. Beiden deden goed hun best. Met name Hannah had een beetje pech. Ondanks dat ze een perfecte wedstrijd draaide en normaal gesproken zeker bij de medailles had gezeten, kreeg ze een veel te laag cijfer op de brug. Oorzaak de kromme bonus malus regeling. Een regel waarbij voordat de oefening gestart word, eerst een bonus of malus kaartje aan de jury moet worden laten zien. Doordat ik samen met jenny de brug moest stellen en nadat Hannah de brug gepast had zij direct met de oefening begon, ik niet meer op tijd het bonuskaartje kon laten zien. Dat betekende dat Hannah niet de 0.5 punt bonus kreeg voor haar oefening en bovendien nog eens extra gestraft werd omdat ze een andere oefening deed (immers met bonus turn je een nivo hoger en dus een andere oefening). Dus in plaats van een mooi cijfer op brug scoorde ze met een goede oefening (waarvan de jury zei dat het de beste oefening op de brug was die ze hadden in die ronde hadden gezien) moest de jury veel aftrek geven door de kromme bonus malus oefening. Immers de jury kon zelf zien dat ze een bonus oefening turnde. Omdat je als trainer op verschillende banen tegelijk bezig bent, is het soms erg lastig om voor iedereen in de gaten te houden of ze een bonus of malus turnen. In de zaal oefenen ze immers alleen maar die oefening en werk je ook niet met die kaartjes. Het zou beter zijn dat de jury die de oefening beoordeelt bekijkt of het een bonus malus of normale oefening is. Dat is altijd duidelijk te zien. Nu worden uiteindelijk de turnsters ervoor gestraft. Volgens mij moet je bij gymwedstrijden (die notabene juist georganiseerd worden voor de turnsters) de meisjes op hun kunnen beoordelen. Nu krijgt een turnsters ondanks prima turnen geen beloning. Dan schiet je het doel van een wedstrijd voorbij naar mijn mening, als niet de beste turnsters naar huis gaan met een prijs.

Na het ongelukkige begin was het de beurt aan Jaimy, Elsemieke, Jeslyn, Jeny en Robyn. Zij zorgden ervoor dat de Flying Lions niet met lege handen naar huis gingen. Ondanks dat ze allemaal nog maar kort op turnen zitten wisetn 3 van de 5 een prijs te veroveren. Jaimy werd eerste bij de 8 jarigen (nivo 15). En Elsmieke (4de) en Robyn (eerste) bij de meisjes pup 1 niv 16.

 

29 December - 4 Friese Kampioenen bij C Individueel Springen te Kollum

De eerste officiele wedstrijd van het seizoen, notabene een Fries Kampioenschap, verliep zeer gunstig voor onze vereniging. De eerste Friese titels van het seizoen werden binnengehaald. Dylan versloeg Dennis in een hele spannende strijd en werd naar het podium geroepen als kampioen. Helaas zagen we op de einduitslag lijst een paar dagen later dat Dennis meer punten had als Dylan, en daarmee dus de verdiende Fries Kampioen bij de C jeugdspringers. Lieuwe (Junioren) had het net als Kees (Senioren) wat makkelijker doordat ze geen tegenstand hadden. Helaas want ze hadden natuurlijk beide liever in ee heel veld vol springers meegedaan. Dat er echter goed gesprongen word bij de Flying Lions maakte tenslotte Lisa duidelijk. Na 3 goede sprongen met nette landingen wist ze al haar concurrenten te verslaan en eindigde ze als eerste bij de junioren.

Zo stonden in het rijtje kampioenen maar liefst 4 kersverse Friese Kampioenen van de Flying Lions toen het Friese Volkslied werd gespeeld ter ere van alle kampioenen. Een mooi gezicht ... en dat terwijl we voor het eerst aan deze wedstrijden meededen. Een goede start van het seizoen ..

Voor Frouke, Laura en Mariska verliep de wedstrijd minder goed. In een enorm veld van jeugdspringers kwamen ze niet verder dan een 19de (Frouke), 20ste (Laura) en een 30ste (Mariska) plaats. Niet zo goed. Opvallend was dat landingsfouten belangrijker waren dan spronghoogte en houdingen in de lucht. De beste kans had je als je heel eenvoudig en niet al te hoog sprong, waardoor je het veiligste kon vangen. Voor een club die juist stimuleert om hoog te springen en moeilijke sprongen te doen is dit niet een jurering voor spongen waar wij achter staan. Hoogte en techniek en moeilijkheid zouden naar onze mening een belangrijker plaats moeten innemen in de jurering. Als er zelfs goede score's komen van gezweefde streksalto's en overstrekte (holle) streksalto's, tja waar blijf je dan met je trainingen op techniek. Dames die goed en technisch mooi schroeven dubbele salto's springen en buiten het podium blijven ... Een volgend jaar zullen we daarom, ondanks het succes niet nog een keer mee doen. Er vielen nu dames buiten de prijzen die veel beter springen dan de rest van het veld wanneer je naar de uitslagen en het veld kijkt. En het is natuurlijk een stuk moeilijker uit allerlei schroeven te landen, of van een veel grotere hoogte te komen. Maar het was leuk om eens met zo'n wedstrijd mee te doen. En dat we hoog kunnen springen lieten de heren en dames van ons wel degelijk zien. Met name Mariska sprong als een van de hoogste springsters bij de jeugd ... een echte Flying Lion!!

Als laatste nam Jorien deel aan de wedstrijd bij de Senioren Dames. Door de salto 1/2 draai te veel te roteren was ze kansloos voor een goede klassering. Met 4 uit de 9 deelnemers op het podium waren we een van de succesvolste verenigingen op dit tournooi. We gingen daarom met een meer dan tevreden gevoel naar huis.

6 December - C Springwedstrijden te Franeker - de tijden

A.s. zaterdag 6 December worden de C Springwedstrijden gehouden in Franeker. Wij gaan meedoen met 2 ploegen: een groepje jeugd en onze senioren springers. Meisjes en dames veel succes zaterdag. De wedstrijden worden gehouden in sporthal de Trije te Franeker ( J Rodenhuisplein 3)

De tijden zijn:

             
Jeugd MT Pegasus 09.10 uur   Senior MT 09.50 uur
Jeugd Pl Kast 10.00 uur   Senior MT Pegasus 11.20 uur
Jeugd MT 10.30 uur   Senior Tafel 12.00 uur

 

29 November - Individueel C Springen - de tijden

We gaan dit jaar voor het eerst deelnemen aan de individuele C springwedstrijden. Dit vooral omdat onze jongens uitgesloten worden van deelname aan de C ploeg springwedstrijden. Er zijn niet genoeg jongens om een ploeg te vormen en op Regio niveau hebben ze besloten om als jongens stimuleringsbeleid mixploegen niet meer toe te staan. En daarmee dus deze jongens uitsluiten voor springwedstrijden. Heel jammer ... Gelukkig hebben ze afgelopen zaterdag bij de Flying Lions Cup wel meegedaan met de C mixploeg.

De tijden voor zaterdag:

             
Dennis 15.00 uur   Lisa 14.45 uur    
Dylan 15.00 uur          
      Frouke 14.00 uur    
Kees 15.30 uur   Laura 14.00 uur    
Lieuwe 15.30 uur   Mariska 14.00 uur    
             
Einde 16.00 uur   Jorien 15.00 uur    
             

De wedstrijd word georganiseerd in Kollum in de Van der Bij hal ( Maartensplein 1 - Kollum).

30 November - Grote Sinterklaasshow van het Noorden

De Flying Lions zijn gevraagd om mee te werken aan de grote Sinterklaasshow van het Noorden. Een uitnodiging waar we graag ja op zeiden. Dames maak er een leuke show van !! Info: http://degrootstesinterklaasshow.nl/

Tijdsschema voor onze deelnemers:

8:45 uur verzamelen voor het FEC

9.00 uur aanwezig zijn in het FEC

9.30 - 10.30 uur repetitie

Einde show rond 16.15 uur

 

22 November - Flying Lions Cup 2008 - veel prijzen

De Flying Lions Cup 2008 was weer net als de voorgaande jaren een leuke springwedstrijd waar iedereen, goed of minder goed, klein of groot, van een laag of hoog niveau zijn of haar kunnen kon laten zien.Met unieke elementen: zowel instap, E, D en C niveau in 1 wedstrijd. Wisselbekers voor de hoogste gemiddelde score per leeftijdsgroep en jongens en meisjes die tegen elkaar uitkomen. Je merkt bovendien aan de deelnemers dat de ontspannen sfeer er voor zorgt dat ze veel minder zenuwachtig waren dan op de officiele wedstrijden. Het doel van deze wedstrijd om te zorgen voor een oefenwedstrijd voor de verschillende springgroepen is daarmee zeker bereikt.

Leuk was, dat naast bekende verenigingen die al vaker mee hadden gedaan, ook weer een nieuwe vereniging mee kwam doen. De Bildstars uit Oude Bildtzijl deden mee met een pas gevormde selectiegroep. Ze wisten niet alleen bij de Instap enkele prijzen in de wacht te slepen, maar kregen ook de aanmoedigingsprijs mee. Hopelijk vonden ze de eerste indruk van deze wedstrijd leuk genoeg om volgend jaar er weer bij te zijn.

Ook uniek dit jaar was de prijsuitreiking. Niet minder dan Sinterklaas en zijn zwarte Piet kwamen ons met een bezoek verassen. Eerst hebben ze de wedstrijd vanuit de kantine bekeken, omdat zwarte Piet per ongeluk de verkeerde tijd aan Sinterklaas had doorgegeven. Maar toen alle kinderen hem na de wedstrijd gingen roepen, kwamen ze alsnog in de zaal om alle kinderen te ontmoeten. Uiteindelijk werden de prijzen uitgereikt door Sinterklaas en Zwarte Piet. Bedankt Sinterklaas voor uw bezoek!

De vele prijzen werden verdeeld over alle verenigingen. Iedere vereniging won wel een paar prijzen, en dat is altijd leuk voor de deelnemers. Wie wil niet eens even op dat podium staan. De beker bij de Instap werd opnieuw gewonnen door de Instap ploeg van VenK Leeuwarden. De jeugd, Junioren en Senioren beker werden door de Flying Lions gewonnen.

De wedstrijd verliep strak op schema na aanvankelijk een uitloop van 10 min bij de start van de wedstrijd. Bij de prijsutreiking liep de wedstrijd een beetje uit. Een leerpuntje. Toch kunnen we terugzien op een geslaagde springmiddag. De deelnemers hebben er veel plezier aan beleefd en daar doen we het uiteindelijk voor ... Namens de Flying Lions, alle verenigingen bedankt voor jullie deelname en hopelijk doen jullie volgend jaar weer mee !!

 

22 November a.s. Flying Lions Cup 2008

Met maar liefst 7 deelnemende verenigingen gaan we er dit jaar weer een leuke springwedstrijd van maken. De deelnemende verenigingen zijn: Be Quick (Franeker), Wez Warber (Stiens), sv Boarnbergum (Boarnbergum), VenK (Leeuwarden), Bildtstars (Oude Bildtzijl), gv Berlikum (Berlikum) en uiteraard onze eigen turners en turnsters.

De wedstrijd word gehouden in sporthal "het Kalverdijkje - zaal 2". De zaal is open vanaf 11.00 - en als alles opgesteld is gaan we om 11.30 uur van start met de wedstrijd.

Naast de prijzen die per toestel kunnen worden behaald, zal er ook weer strijd geleverd worden om de wisselbekers per leeftijdsgroep. Welke verenigingen gaan er dit jaar met de Flying Lions Cup vandoor ...

Iedereen die mee gaat doen: veel plezier, laten we er een leuke gezellige en sportieve wedstrijd van maken !!

Het programma:


  Baan 1        

Baan 2

       

Baan 3

       
11:45 Berlikum 4 Junioren E LM 11:45 Boarnbergum 5 Junioren D MT Paard 11:45 Flying Lions 3 Jeugd D P. Kast  
11:53 Berlikum 3 Junioren D LM 11:53 Flying Lions 2 Senioren C MT Paard 11:53 Wez Warber 2 Jeugd D P. Kast  
12:01 Boarnbergum 5 Junioren D LM 12:01         12:01 Flying Lions 4 Jeugd D P. Kast  
12:09 Ven K Instap   LM 12:09 Flying Lions 5 Junioren E MT 12:09 Wez Warber 1 Jeugd E P. Kast  
12:17 Bildtstars 1 Instap   LM 12:17 Berlikum 4 Junioren E MT 12:17 Be Quick Jeugd E P. Kast  
12:25 Boarnbergum 1 Instap   LM 12:25 Wez Warber 2 Jeugd D MT 12:25 Berlikum 2 Jeugd E P. Kast  
12:33 Berlikum 1 Instap   LM 12:33 Flying Lions 3 Jeugd D MT 12:33 Bildtstars 2 Jeugd E P. Kast  
12:41 Be Quick Jeugd E LM 12:41 Boarnbergum 4 Jeugd D MT 12:41 Flying Lions 1 Jeugd C P. Kast  
12:49 Bildtstars 2 Jeugd E LM 12:49 Flying Lions 4 Jeugd D MT 12:49          
12:57 Boarnbergum 2 Jeugd E LM 12:57 Berlikum 3 Junioren D MT 12:57 Flying Lions 1 Jeugd C MT Kast  
13:05 Flying Lions 7 Jeugd E LM 13:05 Boarnbergum 5 Junioren D MT 13:05 Wez Warber 2 Jeugd D MT Kast  
13:13 Wez Warber 1 Jeugd E LM 13:13 Berlikum 1 Instap   MT 13:13 Boarnbergum 4 Jeugd D MT Kast  
13:21 Berlikum 2 Jeugd E LM 13:21 Boarnbergum 1 Instap   MT 13:21 Flying Lions 3 Jeugd D MT Kast  
13:29 Flying Lions 6 Jeugd E LM 13:29 Bidtstars 1 Instap   MT 13:29 Boarnbergum 2 Jeugd E MT Kast  
13:37 Boarnbergum 3 Jeugd E LM 13:37 Ven K Instap   MT 13:37 Flying Lions 4 Jeugd E MT Kast  
13:45 Flying Lions 1 Jeugd C LM 13:45         13:45 Wez Warber 1 Jeugd E MT Kast  
13:53 Wez Warber 2 Jeugd D LM 13:53 Flying Lions 2 Senioren C MT 13:53 Boarnbergum 3 Jeugd E MT Kast  
14:01 Boarnbergum 4 Jeugd D LM 14:01 Flying Lions 1 Jeugd C MT 14:01 Berlikum 2 Jeugd E MT Kast  
14:09 Flying Lions 3 Jeugd D LM 14:09 Wez Warber 1 Jeugd E MT 14:09 Flying Lions 6 Jeugd E MT Kast  
14:17 Flying Lions 4 Jeugd D LM 14:17 Boarnbergum 3 Jeugd E MT 14:17 Be Quick Jeugd E MT Kast  
14:25 Flying Lions 2 Junior C LM 14:25 Berlikum 2 Jeugd E MT 14:25 Flying Lions 7 Jeugd E MT Kast  
14:33 Bildtstars 1 Instap   P. Kast 14:33 Boarnbergum 2 Jeugd E MT 14:33 Berlikum 3 Junioren D MT Kast  
14:41 Berlikum 1 Instap   P. Kast 14:41 Bildtstars 2 Jeugd E MT 14:41 Flying Lions 5 Junioren E MT Kast  
14:49 Ven K Instap   P. Kast 14:49 Flying Lions 6 Jeugd E MT 14:49 Berlikum 4 Junioren E MT Kast  
14:57 Boarnbergum 1 Instap   P. Kast 14:57 Flying Lions 7 Jeugd E MT 14:57          
15:05 Berlikum 3 Junioren D P. Kast 15:05 Be Quick Jeugd E MT 15:05          
15:13 Boarnbergum 5 Junioren D P. Kast 15:13         15:13 Flying Lions 2 Senioren C MT Tafel  
15:21 Berlikum 4 Junioren E P. Kast 15:21         15:21          

Herfstvakantie extra trainingen selectie - weer naar Heerenveen !!!

We kunnen weer in Heerenveen trainen. Di 21 Oktober van 13.00 - 15.00 uur hebben we de hele zaal. Een briefje met de kosten krijgen jullie op de les uitgedeeld.

Op Woensdag 22 Oktober krijgen van gv Wez Warber de mogelijkheid om met een kleine selectie te oefenen op de opblaasbare tumblingbaan. De briefjes hiervoor zullen op de les worden uitgereikt met de exacte tijden.

 

22 Nov. (voorlopige datum) Flying Lions Cup 2008

De Flying Lions Cup Springwedstrijden zullen dit jaar worden georganiseerd op 22 November 2008.

 

Sponsoractie Springkussen

Na de herfstvakantie gaan we de eerste van een reeks van sponsoracties organiseren om geld bijeen te sparen voor een nieuw toestel. Een springkussen, een 15 meter lange opblaasbare baan, waarop zowel recreatie als wedstrijdturnsters allerlei langemat snel en veilig kunnen leren. Een flinke uitgave voor een kleine club als de onze. Vandaar dat we meerdere acties zullen organiseren om uiteindelijk rond de 7500 euro te verzamelen om zo'n toestel aan te kunnen schaffen. Ik hoop dat al onze leden enthousiast mee zullen doen met deze actie.

 

11 Okt - Onderlinge wedstrijden 2008

Aanstaande zaterdag begint een van de spannendste wedstrijden van dit seizoen, de onderlinge wedstrijden, waaraan al onze recreatie en selectieturnsters en turners mee zullen doen. Door de grote wisselingen in de Acrokoppels, dit jaar geen Acrowedstrijd. Wel zal er gestreden worden door jong en oud voor de wisselbekers bij de recreatie, selectie en het springen. Voor iedereen ligt er ook dit jaar weer een mooi diploma klaar om je behaalde cijfers te bewaren.

Iedereen veel plezier, en alvast heel veel dank aan alle mensen die willen bijdragen om dit weer tot een geslaagde dag te brengen.

Het programma

9.30 - 11.00 uur Selectie 1 en 2
11.00 - 12.30 uur Selectie 3

Pauze

13.00 - 14.00 uur Springen
14.00 - 15.00 uur Recreatie Meisjes en Jongens
15.00 - 15.15 uur Demo Springen


rond half 4 prijsuitreiking van de gehele dag

De wedstrijden worden dit jaar gehouden in de Kingmastate.

 

4 Okt - Wandelen voor overleven - Springdemo

Net als vorig jaar gaan we een bijdrage leveren aan de "Wandeltocht voor overleven". Een goed initiatief die we graag willen ondersteunen. Heb je belangstelling voor deze actie, kijk dan op www.wandelenvooroverleven.nl

Wat gaan wij doen?

Op dezelfde locatie, langs de dokkumer Ee (vlakbij de Dokkumer Ee brug) gaan we demo's springen met onze selecties. De demo's starten rond 14.15 uur en eindigen rond 17.00 uur. Uiteraard hebben we mooi weer nodig om dit door te laten gaan.

Helaas - wegens slechte weersomstandigheden ging de springdemo niet door ...

 

Springwedstrijden Rayon D/E - ploegen teruggetrokken als protest

We hadden er veel zin in ... de Flying Lions zijn altijd met springen bezig. Op 1 november worden de KNGU Rayonwedstrijden springen georganiseerd. We hadden voor deze wedstrijd maar liefst 6 groepen opgegeven met ongeveer 50 springers. Tot onze verbazing werd een groep van ons geweigerd, omdat een aantal turnsters te jong zouden zijn. Het betrof de springgroep D t/m 12 jaar. Omdat de regelgeving van de KNGU met betrekking tot leeftijden is verandert, mochten onze 7 jarige kinderen die de oefenstof makkelijk kunnen springen niet meedoen. Ze konden alleen in het veel lagere instapspringen 6-9 jaar meedoen.

Wij vinden dit kolder. Dat zou namenlijk betekenen dat de meisjes ver beneden hun normale niveau mee zouden moeten doen. En wij het oneerlijk vinden dat ze dan tegen "echte" instappers zouden moeten springen. Instap is naar onze mening bedoeld als instap. Meisjes die weinig springervaring hebben en die in deze categorie tot 9 jaar uitkomen. Zodra je dit niveau gepaseerd bent, moet je mee kunnen doen in de categorie t/m 12 jaar. Wij vinden 8 jaar als grens, bij zulke eenvoudige oefenstof als de D en E een rare grens, die niet op de praktijk is gebaseerd.

De springregelementen stellen dat je 2 meisjes uit een jongere categorie mee mag laten doen om een groep van 6 te kunnen maken. Dit geld echter alleen voor de Senioren (dames vanaf 15 jaar) en bij de junioren (10 - 15 jaar). De jeug (8-12 jaar) mag echter geen meisjes uit de Instap (6-9 jaar), die eraan toe zijn opnemen in hun ploeg. Heel raar !!! Consequentie van dit alles is dat de 5 springers die wel geoorloofd waren, ook niet mee kunnen doen. Je hebt immers een ploeg van 6 nodig. In plaats van dat de KNGU breedte stimuleert en blij is met een kleine springvereniging als de onze die springen niet als nevensport ziet ... word er gewoon een groep van 8 meisjes geweigerd !!!

Jammer dat de KNGU springreglementen zo stom in elkaar zitten. Uitwijk naar de C kan ook niet, omdat ook daar dezelfde domme regel geld. De meisjes moeten gewoon een jaar aan de kant zitten voordat ze hun kunnen op een wedstrijd mogen laten zien. En dat bij een bond die veel geld steekt in juist het Topturnen. Daarvoor zul je toch echt jong moeten beginnen ...

Vroeger hanteerden Rayons en Regio's nog wel eens versoepeling van de landelijke regels. Sinds het echter allemaal van bovenaf gestuurd word zijn alle wedstrijden zo langzamerhand kopie nationale kampioenschappen geworden waar de letterlijke regels strak uitgevoerd worden, hoe absurd ze ook zijn. Ik denk dat de regels op Rayon wedstrijden wel degelijk aangepast zouden moeten worden in dit geval. Eventueel zou doorstroming naar de FK dan voor zo'n ploeg uitgesloten moeten worden. Op die manier hebben dit soort meisjes tenminste een springwedstrijd waar ze uit eindelijk voor trainen.

Omdat we het zo absurd vinden hebben we besloten solidair met de ploeg t/m 12 jaar D geen enkele ploeg meer naar deze springwedstrijden te sturen. Alle ploegen hebben we teruggetrokken. We hadden normaal meer dan 20 onderdelen meegesprongen.

Nog zo'n absurde springregel:

Geen springgroepen meer toestaan op C niveau. Wij hebben al jaren maar een beperkt aantal jongens. Te weinig om een jongensgroep te vormen. Wat zegt de KNGU dan ... ach jammer dan .. doe je toch gewoon niet mee ... of doe je met je C niveau jongens maar lekker mee op D niveau waar nog wel gemixt gesprongen mag worden. Een knappe kop die dit uitgevonden heeft .. Niemand die ook maar onderzocht heeft wat de gevolgen van zo'n regel zouden zijn. Ze dachten ermee meer meisjes en herenploegen te krijgen. Nou niets is minder waar ... Weer een regel waar de turners de dupe van zijn .. ze willen graag springen op hun eigen niveu, net als de meisjes hierboven maar mogen dat van de KNGU niet !!

Als reden op dat de regio niet meer C mixploegen willen hebben is dat er ooit een vereniging was die twee mixploegen had ingeschreven. De regio stelt dat ze dan ook een heren en damesploeg hadden kunnen maken. Terwijl je natuurlijk best twee mixploegen van verschillende niveau kan hebben. Wanneer je twee D meisjes ploegen t/m 12 jaar opstelt zeggen ze er toch ook niets van ... Maar in plaats van zo'n vereniging erop aanspreken en eventueel een jaar uitsluiten van deelname, sluiten ze alle mixploegen (ook die voor de toekomst) maar uit .. ik dacht dat de KNGU er was voor de turners en turnsters en ernaar streeft wedstrijden aan te bieden waarin een ieder in zijn eigen niveau mee kan doen ... blijkbaar zijn ze een beetje de weg kwijt ...