Flying Lions Show versie 2005

In 2005 zijn we voor het eerst begonnen om op een vast uurtje in de week te gaan oefenen met een groep enthousiaste springers en acrogynnasten. Dit vormde het showteam, zoals dat er nu nog steeds is. Daarvoor werd een show alleen een paar weken voor een eigenlijke optreden getraind. Daarna werd alles snel weer vergeten. We wilden dit vanaf april eens anders doen. De Show van 2005 wordt vooraf gegaan door een piepklein stukje Acro massale dans. Hierna volgen enkele Minitramp sprongen, afgewisseld kruislings of synchroon. Een van de mooiste momenten in dit stuk is wanneer er kruislings tegelijk twee zweefrollen worden gesprongen (over elkaar) waarbij de een van onze heren daar tegelijk nog eens over heen springt. Daarna volgen de sprongen over 1 kast, die allemaal een naam hebben na het onderdeel of een van de springers die de hoofdrol heeft in dat stukje, zoals de Aichasprong, waarbij Aicha de hindernis vormt door in boogje op de kast te staan. In dit stuk van de show wordt er niet alleen over de kast (met diverse hindernissen), maar ook aan de zijkanten gesprongen. Ook aan de zijkanten proberen we zoveel mogelijk verschillende acro vormen in de show te gebruiken als hindernis. Tot slot wordt er een extra kast bijgeschoven die voor de eerste gezet wordt. Er volgen dan nog wat extra lastige sprongen over een dubbele kast. Het slot van de show wordt gevormd door onze heren die over een pendel van Jen-ai heen springt. Een sprong waarbij het vooral om timing gaat ...

(Klik op de plaatjes voor een vergroting )

Onze unieke Show: Stuntspringen

Al meer dan 10 jaar ben ik met een speciaal springnummer bezig. Bij mijn vorige vereniging, gv. Leeuwarden uit Leeuwarden heette dit nummer "De Flying Lions". Zoals bijgaande foto uit die tijd nog wel aangeeft. Met de selectie van gv Leeuwarden heb ik dit op de eerste twee Nederlandse Gymnaestrada's in Eindhoven laten zien. Ook hebben we de show op verschillende Regiostrada's laten zien in de voorloop naar de Nederl. Gymnaestrada. Op het friese turngala werden we uitgenodigd om dit springnummer te komen springen, een hele eer voor een clubbie die normaal niet zo hoog turnt.

(Klik op de plaatjes voor een vergroting )

De show is in al die jaren in ontwikkeling geweest. Geen enkele show, ondanks dat het principe van de show gelijk bleef is daardoor hetzelfde gebleven. Wel kwamen stukken wel eens in meerdere shows voor. Ook de doelstelling van de show is nooit verandert. We willen de mensen iets spectaculairs laten zien wat ze op het puntje van hun stoel laat zitten. Het nummer is het beste te vergelijken met een circus-act. Afhankelijk van de groep die je op het moment hebt, en de kwaliteiten van die groep, proberen we er een maximaal effect uit te halen.


This website is hosted for free by Freewebs.com - free website. Get your own Free Website now!