Waar zijn de Flying Lions actief ...


Op het onderstaand plaatje kunt u snel bekijken welke zaal voor het dichtsbij bij is.
Wij streven ernaar om het gymen in deze wijken uit bouwen en te versterken. Daarnaast
zullen we op termijn ook in andere wijken gymnastiek, turnen, acrogym en springen aanbieden.


Cammingaburen:
Locatie: Het gymlokaal van de school "De Wielen 1" aan de Kingmastate

(klik op het plaatje voor vergroting)
(klik op het plaatje voor vergroting)
(klik op het plaatje voor vergroting)

In Camminghaburen is dit de beste gymlokatie die er te vinden is. In de periode toen ik 15 jaat trainer was van GVL, heb ik samen met bestuur en leiding mijn best gedaan hier meerdere materialen naar toe te halen. De zaal is daarom niet alleen uitgerust met schoolmaterialen, maar bevat ook extra materialen zoals een 2de langemat, 6 extra matjes en 2 vleugeltramps. Een prima locatie om selectieturnen tot LOS 7 niveau op te pakken. Het enige wat er nog mist is een goede wedstrijdbalk. Deze zaal is erg in trek bij gymverenigingen. Drie van de vier gymverenigingen in Leeuwarden hebben hier hun selectietrainingen. Op de rayon wedstrijden waaraan wij deelnemen, komen veruit de meeste turnsters uit Leeuwarden uit deze trainingszaal.

De zaal heeft ondanks de vele voordelen ook tekortkomingen. We kunnen niet op alle gebieden meekomen als we uitsluitend hier zouden turnen. Gelukkig is de vereniging zo georganiseerd dat wij op andere plekken deze tekortkomingen op kunnen vangen. Bijvoorbeeld door het Pegasus springen te trainen in Zuiderburen.

We zijn sinds 2002, gestart met slechts 4 turnsters, actief in deze zaal.. Nu geven we er naast selectieturnen ook recreatiegym, springen en acrogym.Op dit moment komen niet alle meisjes die hier trainen uit Camminghaburen. Omdat we hier het hoogste niveau turnen van onze club, komen de turnsters uit meerdere delen van de stad, zoals Westeinde en Zuiderburen. Zelfs uit Stiens komen ze hier naar toe om te trainen!


Routebeschrijving

 
(klik op het plaatje voor vergroting)
(klik op het plaatje voor vergroting)

 

 

De Vrijheidswijk

          

Krijn van de Helm: gymzaal van de Vrijheidswijk aan de Krijn van de Helmstraat (zie foto's)

Persoonlijk de leukste zaal om in les te geven. Verreweg de beste acoustiek. Goede materialen, wel wat minder na het vertrek van de spullen van GVL, maar nog steeds de betere materialen om mee te werken. Bovendien een zaal die uitermate geschikt is om alle dingen die we met turnen willen doen ook te kunnen doen. Ondanks dat we nu nog niet veel uren draaien hebben in deze zaal is dit de no. 1 zaal. Op termijn gaan we hier ook de lagere groepen opbouwen zodra de wijk dit toelaat en de herbouw is afgerond.

Heb hier de meeste jaren lesgegeven en het is een beetje "mijn" zaaltje geworden. Zelfs de muren van de zaal en kleedkamers geven bepaalde herinneringen. Uiteindelijk is het de zaal geworden waardoor ik niet meer bij GV Leeuwarden lesgeef maar gekozen heb voor mijn eigen club. De meeste springers van toen zijn weer terug geweest, voor langere of kortere tijd, en we hebben hier nu een stevig springgroep draaien die veel voor de uitstraling van de club kan betekenen.

Heb het altijd jammer gevonden dat zo'n zaal niet in Cammingaburen staat, wat dichter bij de leden, maar ja dat is nu eenmaal niet zo. En je moet daar trainen waar je de beste locatie/spullen tot je beschikking hebt. Dat is een gouden regel waar ik me aanhoudt. De leden mogen tenslotte kwaliteit verwachten van een club.

Onze dames/heren en jongens kunnen gelukkig in deze zaal terecht voor die dingen die in de Kingmastate missen, zoals Paard, Paard Voltige, Hoog Rekstok ... ook voor de Heren, en hoger ringen ... geen kromme benen meer.


Westeinde:
Locatie: Het gymlokaal van de VSO school en "De Trilker" aan de Corellistraat

(klik op het plaatje voor vergroting)
(klik op het plaatje voor vergroting)
(klik op het plaatje voor vergroting)


We zijn in oktober 2002 hier begonnen met het opzetten van een kleuteruurtje, omdat er een gymclub die daar lesgaf K en V Leeuwarden was opgeheven. Dus geen kleutergym voor mijn kinderen. Gelukkig wilde Chantal wel een kleuteruurtje hier beginnen. Dit was de start van onze activiteiten in de wijk Westeinde en omstreken. Inmiddels hebben we wat meer uren draaien en zullen proberen het aantal uren naar behoefte uit te breiden om ook aan deze kant van de stad weer leuke gymnastiek te kunnen aanbieden.

Persoonlijk heeft deze zaal ook wel een leuk tintje. Heb daar tenslotte als jongentje van een jaar of 10 de eerste lessen gehad van de leraar G. Seegers en na een paar jaar W. Ypma. Deze laatste heeft me laten zien hoe leuk het vak van trainer is en heeft me gestimuleerd daar de opleiding voor te gaan behalen. Tegenwoordig gymen dus in dezelfde zaal mijn eigen kinderen ...